Sezonul de ski 2019 – 2020

Poiana Brașov este cea mai căutată stațiune de schi din țară, stațiune situată la poalele versantului de nord al munților Postăvaru și la 12 km de orașul Brașov. Poiana a fost din vechi timpuri destinația drumețiilor și a practicării sporturilor de iarnă. Prima mențiune documentară a acestui loc datează din 1427. Schiorii au urcat Postăvaru încă din 1895, iar în 1906 în Poiană a avut loc primul concurs de schi. În anul 1951, Poiana Brașov a găzduit Jocurile Studențești Internaționale de Iarnă.

Pe domeniul schiabil din Poiana Braşov, pe Masivul Postăvaru, toate elementele de siguranţă sunt montate, toate lucrările de pregratire și întâmpinare a pasionaților de ski sunt gata și nerăbdătoare să fie practicate.

Plasele și saltelele de protective au fost montate, instalațiile de producere a zăpezii sunt verificate lafel că și transportul pe cabrul, iar tunurile mobile sunt poziționate, gata să imbiei turele de ski. Instalațiile de producere a zăpezii artificale au fost testate și pornite pentru câteva zile, însă temperaturile neașteptat de ridicate au făcut că sezonul de ski să se lase și mai așteptat decât până acum, iar ratracurile să rămână parcate, încălzite de razele domoale ale soarelui.

Se așteaptă cu nerăbdare deschiderea domeniului schiabil din Poiana Brașov care oferă 7 pârtii de schii, cu o lungime totală de 24 de km întinse pe o suprafață de aproximativ 80 de hectare. Domeniul oferă pârtii pentru toate gradele de dificultate: 45% pârtii dificile (indicative negre) , în timp ce spațiile ocupate de pârtiile ușoare (indicative albastru) este doar de 15%, restul fiind pârtii roșii ( medii ca dificultate).

Pârtia Stadion – 325 m – ușoară – indicativ: albastră
Pârtia Bradul – 465 m – ușoară indicativ: albastră
Pârtia Drumul Roșu – 5600 m – ușoară – indicativ: albastră
Pârtia Sulinar – 2441 m – medie – indicativ: roșie
Pârtia Kanzel – 450 m – dificilă – indicativ: neagră
Pârtia Ruia ( Subteleferic) – 1035 m – dificilă – indicativ: neagră
Pârtia Lupului – 2860 m – dificilă – neagră – indicativ: neagră

O zi de schi începe de la 150 lei pentru adult și 65 de lei pentru copil, iar programul instalațiilor de urcare pe cablu este de la ora 9:00 – 16:00.

Chiar dacă pârtiile de schi nu sunt îmbrăcate în stratul alb al zăpezii pârtiile masivului Postavaru se pot străbate la pas în bocanci de munte, iar peisajul pe care îl oferă este unul extraordinar și plin de energie pozitivă.

Leave Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.